Čo je v tejto sekcii?

V  tejto sekcii poskytujeme priestor ex-dobrovoľníčkam / dobrovoľníkom, ktorých naše centrum vyslalo na projekt Európskej dobrovoľníckej služby (EDS)* a sú ochotní podeliť sa o svoje skúsenosti. Zážitky z projektov, odporúčania pre budúcich dobrovoľníkov / dobrovoľníčky, alebo aj vlastné náhľady na EDS “po uplynutí nejakého času” sú tu veľmi vítané. Obzvlášť odporúčané a cenné čítanie pre záujemcov o EDS! Nech sa páči.


* Nový program EU “Európsky zbor solidarity” (EZS) postupne preberá dobrovoľnícke aktivity doteraz známe ako Európska dobrovoľnícka služba (EDS). Charakter aktivít je podobný, preto väčšina starších textov venovaných EDS zostáva v platnosti. Viac informácií o EZS sa dozviete na stránkach Európskeho portálu pre mládež, ako aj na stránkach Iuventy. A taktiež postupne v rôznych častiach tohto webu.


Akých 7 divov? / Which 7 wonders?

Odpoveď je veľmi jednoduchá: no predsa 7 divov Slovenska! Od príchodu do tejto krajiny cudzinci objavujú jej úžasnú prírodu, fascinujúcu kultúru a štedrých ľudí. Postretlo ich však aj všeličo neočakávané a zažili veľa zábavných situácií.  🙂

Jednou z najlepších vecí na zahraničnej skúsenosti akou je EDS, je spoznávanie inej kultúry a možnosť porovnať ju s tou našou. Zisťujeme, akými rôznymi spôsobmi sa dá pozerať na svet, pričom nakoniec si možno uvedomíme, že zvláštni sme práve my!

V tejto časti by sme sa s vami radi podelili o zážitky dobrovoľníkov z pobytu na Slovensku, ktoré sú z pohľadu cudzinca vtipné, zaujímavé, čudné, ba dokonca šokujúce …

DSC02805

The answer is very easy: Slovakia’s 7 wonders! Since arrival in this country, foreigners had the opportunity to discover beautiful landscapes, a fascinating culture and generous people, but also came across unexpected and really funny situations 🙂

One of the best things about an international experience such as EVS is to discover another culture and to compare it with yours, to see how things are seen differently. In the end you’ll realise that perhaps the peculiar one is just yourself!

In this new section we’d like to share with you some of the volunteers´ experiences from Slovakia that from a foreigner’s perspective seem funny, interesting, weird and sometimes even shocking …

Third Literary Evening

tumblr_millicp1fA1rocx7to1_500

Dear readers, the third Literary Evening is coming a bit later than usual but the waiting, I can promise, will be worthy. This time we have the pleasure to hold the meeting in ZÁHRADA – CENTRUM NEZÁVISLEJ KULTÚRY, the 18th at 18.00.

If you have any doubts about how to find the place, check their Facebook site or, as always, contact me via phone (0949491019), e-mail (ire_ne91@hotmail.com) orFacebook.

Hope to see you all there!

For more information about what is this about, just visit our facebook page:

http://www.facebook.com/literaryeveningsbb

or follor our blog, where we aditionally publish all of the presented pieces and some articles about them:

http://literaryeveningsbb.wordpress.com

Irene.