Sweet food for lunch // Obed na sladko

Since I came to Slovakia, I had the opportunity to try quite a lot of traditional Slovak dishes. I didn’t try some of them as I’m vegetarian, but I was pleasantly surprised to see that there are quite a lot of options for me: some of my favourites are vyprážaný syr, bryndzové halušky (bez slaniny!), rižový nákyp and zemiakové placky. But what I really like about Slovakia is that, unlike Italy, it’s quite common to have a sweet main dish for lunch, and since I really have a sweet tooth, this is just great!

Manu

///

Odkedy som prišla na Slovensko, vyskúšala som pomerne veľa miestnych tradičných jedál. Hoci som niektoré z nich musela odmietnuť, pretože som vegetariánka, milo ma prekvapilo, koľko možností mi stále ostáva na výber. Medzi moje najobľúbnejšie patria: vyprážaný syr, bryndzové halušky (bez slaniny!), ryžový nákyp a zemiakové placky. Na slovenskej kuchyni sa mi však najviac páči, že tu, na rozdiel od Talianska, na obed bežne podávajú aj sladké jedlá. Keďže som veľká maškrtníčka, tento zvyk som si rýchlo obľúbila.

Manu

Preložila: Jana Jašková, Stanislava Dengová

Advertisements

Komentovať / Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s